fbpx 🍝Tips og tricks til kogning af pasta✅ | GastroFun.dk

Ting, som du aldrig må gøre, når du koger pasta

Ting, som du aldrig må gøre, når du koger pasta
Indholdsfortegnelse

Det er ikke kun hos Italienerne, at pastaen er populær. Den er begyndt at tage sit indtog hos danskerne.

Det er specielt hos de yngre generationer, at spaghetti, penne, rigatoni og tagliatelle har afløst kartoflerne som den primære kilde til stivelse til aftensmåltidet.

 

Pasta er ingen kartoffel

Mange danskere har det med at bruge pastaen, som var det en kartoffel, og er begyndt at bruge pastaen til f.eks. karbonader.

Pasta er ikke nogen kartoffel. Pasta fortjener ikke at blive spist uden tilsmagning eller uden en sauce til.

Spis derimod pasta som en ret i sig selv. Der skal ikke meget til for at løfte en pasta op til en fantastisk ret. Det kræver bare lidt ost og lidt peber.

 

Undgå at gøre disse ting

Pasta

For at få en god pasta, så er der visse ting, som man ikke skal gøre, når man koger pasta.

Mange tror, at pasta ikke klistrer sammen, hvis der kommes olie i vandet. Det passer dog ikke.

Derimod kan vandet have svært ved at komme helt op at koge, hvis der kommes olie i. Så spar din lækre økologiske jomfruolivenolie til et andet formål, hvor du rent faktisk kan smage den. Man kan fx marinere pastaen i olien efter, at den er kogt.

Når pastaen er kogt færdig, så vælger nogen at skylle pastaen i koldt vand for at undgå, at pastaen klistrer sig sammen.

Men en mindre god ting ved det trick, det er, at man vasker smagen og stivelsen ud af pastaen.  Så medmindre, at det er, fordi du står og skal have bikset en pastasalat hurtig sammen, så undgå helst at skylle pastaen i vand bagefter.

 

Så meget vand skal du bruge

Hvis du bruger nok vand til kogningen, klistrer pastaen mindre. Hvor meget vand, der skal bruges, kan det være svært for nogen at finde ud af.

En lille fingerregel er cirka en liter vand til 100 gram pasta.

Det er vigtigt, at vandet spilkoger, da det forhindrer pastaen i at klistre sammen, og desuden sikrer det også, at pastaen ikke suger for meget vand ind og bliver for svampet.

 

Gem kogevandet

Inden du sigter vandet fra pastaen, bør du gemme lidt af vandet.

Vandet indeholder en masse smag og stivelse, som man eventuelt kan bruge i saucen for at give den ekstra smag.

 

Derfor er det vigtigt med salt i vandet

Det er ikke helt ligegyldigt, hvornår du putter salt i vandet. Så snart vandet koger, skal du putte salt i vandet. Det gør, at vandet kommer langsommere i kog. Når vandet koger igen, kan du komme pastaen i. Derefter skal du røre rundt i et par minutter. Dermed undgår du, at pastaen brænder sig fast i bunden af gryden.

Ved at komme meget salt i vandet til pastaen, undgår du at skulle oversalte saucen. Selvom det dog kan virke voldsomt at smide 10 gram groft salt i per liter vand, men man skal ikke være bange for at putte for meget salt i vandet. Det er desuden lettere at få pastaen helt perfekt, når der er nok salt i vandet.

 

Undgå madspild

Pasta

Det er forskelligt fra familie til familie hvor meget pasta, man skal koge. Det kommer blandt andet an på, hvor meget man som familie kan spise. Men der er en lille fingeregel, som man kan bruge. Det er 125 gram per person, hvis I spiser pasta som en hovedret.

 

Sådan ved du, når din pasta har fået nok

Det er vigtigt, at pastaen har den rigtige konsistens, når man tager den af komfuret. Der er ikke noget mere kedeligt end pasta, der enten er kogt for lidt eller for meget.

På poserne med pasta står der ofte en lille vejledning, som man kan rette sig efter. Men ellers skal man bare smage på pastaen engang imellem for at holde øje med dens konsistens. Et andet lille trick er, at når pastaen skifter farve fra gylden til let hvidlig, er det et tegn på, at pastaen er ved at være klar.

Nogen vælger at tage pastaen af et minut før den er færdigkogt, hvor de derefter putter pastaen i saucen og lader den koge færdig deri.

 

Hjemmelavet pasta og pastaopskrifter

Pasta

Hvis du har lysten til at komme i gang med at lave din egen hjemmelavet pasta, så har vi et par opskrifter herunder. 

Vi har desuden samlet et par af vores bedste pastaopskrifter og artikler:


Kilde: Euroman

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion