fbpx ✅100% fuldkornsboller | opskrifter | GastroFun.dk

100% fuldkornsboller

100% fuldkornsboller
Sidst ændret:
Mandag den 10. august, 2020 - 10:13
Beskrivelse

Opskrift på lækre fuldkornsboller, hvis smag kan varieres i mange retninger, afhængig af hvad man er til.

Vi har opskriften fra bogen: "Den plantebaserede kost", skrevet af forfatterne Maria Felding & Tobias Schmidt Hansen.

Sværhedsgrad
Udbytte
16 stk.
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
6 dl Vand (fingervarmt)
4 dl Havregryn
10 g Gær (frisk)
1 dl Hørfrø
1 dl Kerner (f.eks. solsikke, græskar eller lignende)
1 dl Tranebær (kan udelades - tørrede tranebær, figner, rosiner, tørret hakket tomat eller lignende)
  Krydderier (smagsgivere såsom kardemomme, kanel eller kakao, rosmarin, paprika, oregano eller lignende)
Vejledning

Tænd ovnen p. 180 °C.

Bland alle ingredienser sammen i en skål.

Konsistensen skal være som en tyk grød.

Lad dejen hæve i ca. 30 minutter og form så boller af den.

Gør hænderne lidt våde, når du former bollerne, for de er meget fedtede.

Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.

Det er ikke meningen, de skal blive hårde udenpå.

De samler sig indeni, når de er kølet ned.

Lav dem evt. til madboller ved at udelade tørret frugt og i stedet tilsætte hakket rødløg, revet squash, tørret tomat, oliven, oregano m.v.

Er man vant til industrielt fremstillet brød, vil disse boller måske mangle salt i smagen.

Brug derfor gerne godt med andre smagsgivere som de ovennævnte.

Læs også
Fuldkornsbrød
Opskrift
Anette
Fuldkornsburgerboller
Opskrift
Thomas
Skyr fuldkornsscones
Opskrift
Redaktion
Grydebrød med fuldkorn
Opskrift
Anne Andersen
Havregryn og fuldkornsboller
Opskrift
Annasofiesopskrifter
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier