ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Asier syltet af mormor

VILDMEDMORMORMAD | 10. maj 2020
Koldt-syltede asier! En nem måde at lave en klassiker på til frokost eller aftensmaden. Jeg har (som sædvanlig) været i gemmerne og fundet mormors opskrift på disse herligheder.

Koldt-syltede asier!

En nem måde at lave en klassiker på til frokost eller aftensmaden.

Jeg har (som sædvanlig) været i gemmerne og fundet mormors opskrift på disse herligheder.

Asier er på en måde gammeldags, og gad vide hvor mange der egentlig ved hvordan en asie ser ud? Den ligner en forvokset squash men også lidt en forvokset agurk. Asier kan blive kæmpestore, men ligesom squash, er de bedst i smagen når de ikke er for gamle og for kæmpe. Smag på din rå asie så du ved, at den ikke er bitter. En gang bitter, altid bitter, det gælder især for en asie. Du kan ikke sylte den smag væk.

Syltede asier er et klassisk, dansk tilbehør og passer til mange klassiske danske retter, fx frikadeller, leverpostej, og flæskesteg. Asier er surt tilbehør som også skal være sprødt. En blød asie er en død asie. En velsyltet asie smager af mere, men farven er hvid og kedelig. Serverer du den med lidt klippet dild så tager den sig bedre ud.

Asier skal syltes med dildskærme, men dildskærme kan være svære at skaffe. Som alternativ kan du bruge sellerifrø eller dildfrø. Hvis du synes lagen bliver for sød med 500 gram sukker, kan du skære lidt ned på det. Eddiken konserverer dine asier så sukkeret bruges som smagsgiver.

Asier fylder en del, så brug sylteglas på 500 ml.


Antal: 1 glas

Asier syltet af mormor

Koldt-syltede asier! En nem måde at lave en klassiker på til frokost eller aftensmaden. Jeg har (som sædvanlig) været i gemmerne og fundet mormors opskrift på disse herligheder.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Vildmedmormormad
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 4 stk. Asier kan være op til 5, hvis de er små
  • 500 gram Sukker
  • 100 gram Salt
  • 0.5 liter Eddike
  • Krydderier f.eks. sort peber og dildskærme

Sådan gør du

  • Skræl asierne og skær dem midt over.
  • Skrab indmaden ud.
  • Det er vigtigt, at du får alt det løse af, for hvis der er noget tilbage bliver asierne bløde.
  • Efter du har skrabet indmaden godt ud, tørrer du dem med et viskestykke, så de er helt tørre.
  • Så skærer du dem i passende stykker.
  • Put alle stykkerne i et rengjort glas.
  • Fyld glasset helt op.
  • Rør eddike, salt og sukker sammen i en skål og hæld det over asierne.
  • Tilsæt til sidst en dildskærm eller andre krydderier, som du gerne vil have i.
  • Lad glasset stå en uges tid indtil asierne er faldet sammen, og flyder op som du kan se på billedet.

Om forfatteren


Anita er en rigtig mormormad entusiast. Hun brænder for at dele de gode gamle opskrifter og håndværk. Instagram: @vildmedmormormad.

Følg mig på Instagram her.