Brændte skorzonerrødder (bålmad)

Brændte skorzonerrødder
Underrubrik
Med røget dildfløde
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:16
Beskrivelse

Brændte skorzonerrødder med røget dildfløde.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn bålmad", skrevet af forfatterne Eva H. & Nicolai Tram.

Opskriften krævet en pincet og sigte foruden bålet.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
5 Skorzonerrødder (tykke)
1⁄2 dl Piskefløde
1 bdt Dild
1 knsp Flormelis
Vejledning

Lad bålet brænde til store flotte flammer.

Vask skorzonerrødderne grundigt fri for jord og læg dem så direkte i flammerne.

Lad dem brænde heri i ca. 10 minutter, vend dem hyppigt undervejs.

Tag skorzonerrødderne ud af bålet og lad dem afkøle let.

Bræk alt det brændte af rødderne, det falder af som flager og afslører en smuk gylden og veltilberedt rod under alt det brændte.

Hæld fløden i en gryde eller et glas og tilsæt en stor varm glød til fløden.

Det syder og sprutter, og når gløden er kold, har fløden fået en røget aroma. Sigt fløden igennem en fintmasket sigte.

Tag lidt dild fra til anretningen og læg resten i en morter og knus den grundigt.

Tilsæt den røgede fløde til dilden og rør rundt.

Smag til med flormelis, citronsaft og salt.

Anret skorzonerrødderne på en tallerken med plukket dild og den røgede fløde.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier