ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Buddha bowl med kål, bagte søde kartofler, laks og avocadodip

HENRIETTE KRISTIANSEN | 8. april 2021

Buddha Bowl til frokost i dag.

En glimrende måde at få tømt ud i køleskabet på og samtidigt få noget sundt, mættende og smagfuldt indenbords.

Denne her bowl er med bl.a salat, kål, bagte søde kartofler, laks og avocadodip – et herligt mix af sprødt, blødt, knasende og cremet. 

Det nemt at lave buddha bowls; tag udgangspunkt i hvad du har og sørg for en god base af fx salat/kål/rodfrugter og så top med grøntsager og kød eller andet protein – slut af med en form for dip/dressing og lidt knas på toppen (frø, nødder, kerner).

Mængderne kan være lidt svære at gisne om, så de herunder er vejledende – bar brug så du bliver mæt.


Antal: 1 stor skål

Buddha bowl med kål, bagte søde kartofler, laks og avocadodip

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Sødkartoffel
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • salat 1 håndfuld grøn, blandet salat
  • Spidskål 1 håndfuld
  • 1 stk. Gulerødder
  • 0.5 stk. Gul peberfrugt
  • 0.5 stk. Avocado
  • 50 gram Varmrøget laks
  • 1 spsk. Sesamfrø sorte

Avocadodip

  • 1 stk. Avocado moden
  • 1 spsk. Græsk Yoghurt eller creme fraiche
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 0.5 clove Hvidløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med de bagte søde kartofler; skræl og skær kartoflen i tern.
    Læg ternede i et ovnfast fad og vend sammen med olie, salt og peber.
    Tilbered 20-25 minutter i ovn ved 200 grader, almindelig ovn.
    Imens kan du klargøre grøntsager og lave dippen;
    Spidskål snittes fint, guleroden skrælles og laves derefter til strimler med skrælleren, peberfrugt skæres i tern og avocado i skiver.
    Anret salat og kål i bunden af en skål og fordel grøntsager og laks oven på.
    Lav nu dippen ved at blende avocadoen med cremefraiche, citron og hvidløg - smag til med salt og peber.
    Tag kartoflerne ud af ovnen og tilføj til skålen sammen med dip.
    Drys med sesamfrø - servér

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg min Instagram profil her.