Mit bud på en lækker og velsmagende “hapser”, der afhængig af hvor stort du skærer den ud nærmest kan være konfekt frem for en kage.
Men det er en kage og man hvor smager den dejligt.
Den har en sprød “kikse-agtig” bund, en flydende og lækker saltkaramelsauce, luftig chokolademousse og til sidst et chokoladelåg der giver et lille knæk.
Balancen mellem den “fede” mousse, den salt-søde karamel, den sprøde bund og den bittersøde chokolade er lige i skabet i min verden – min mand og naboer var yderst begejstrede for opskriften.
Jeg brugte denne firkantede bageform i sin mindste størrelse.
Chokoladedrøm med karamel
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
Cookiebund
- 100 gram Rørsukker
- 100 gram Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 100 gram Smør
- 75 gram Mandler Blendet mellemfint
Flødekaramelfyld
- 2 deciliter Sukker
- 2 deciliter Piskefløde
- 0.5 deciliter Glukosesirup
- 100 gram Chokolade 55%
- 1.5 deciliter Lys sirup
- 12 gram Flagesalt
Chokolademousse
- 3 deciliter Piskefløde
- 150 gram Mørk chokolade Minimum 55%
Chokolade top
- 50 gram Smør
- 150 gram Mørk chokolade Gerne 75 eller 80%
- 0.2 deciliter Piskefløde
Sådan gør du
Bunden
- 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 2. Bland mel, sukker, bagepulver og smør samme til en ensartet dej. 3. Blend mandlerne mellem fint og ælt mandlerne ind i dejen. 4. Rul dejen ud til en tykkelse på 2 millimeter og bag bunden i 15-20 minutter. Når bunden kommer ud af ovnen, vil bunden stadig være meget blød, men når den er blevet kold, vil den blive fast. Imens bunden køler laves karamellen
Karamel
- 1. Kom sirup, sukker, glukose, fløde og chokolade op i en gryde og lad det smelte sammen ved middel varm. Lad det koge i 20 minutter. 2. Tilsæt salt og rør det godt sammen. 3. Hæld karamellen over kage bunden og sæt den på køl i 15-30 minutter.
Chokolademousse
- 1. Kom 1 1/2 deciliter fløde op i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. 2. Hak chokoladen i mindre stykker, med mindre deres bruges chokolade knapper. Og kom det op i en skål. 3. Hæl den varme fløde over chokoladen og lad den stå i et par minutter inden den røres til en homogen/ensartet masse. Sæt massen til side. 4. Pisk 1 1/2 deciliter piskefløde til em let skum. Pas på den ikke bliver overpisket og grynet. 5. Vend 1/4 del af den piske fløde med i chokolademassen og rør det godt sammen. Vend forsigtig resten af den piskefløde med i chokoladen. 6. Fordel chokolademoussen oven på karamellen og sæt kage på køl i 30-60 minutter.
Chokoladetop
- 1.Smelt smør og chokolade over et vandbad og rør det sammen til en homogen/ensarte masse. Tag skålen af varmen. 2. Rør fløden i chokoladen, så den begynder og tykne. 3. Når fløde og chokolade er rørt godt sammen, hældes chokoladen over kagen og glattes ud, i et ensartet lag. 4. Sæt kagen på køl i minimum 30 minutter eller til chokoladen har sat sig. Kagen er klar til servering
Noter
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.