Falafler er et fremragende alternativ til de retter hvor du ellers ville bruge kød. Det kunne f.eks. være i pitabrød, pastasaucer eller på en salat som her.
Falafler er et fremragende alternativ til de retter hvor du ellers ville bruge kød. Det kunne f.eks. være i pitabrød, pastasaucer eller på en salat som her.
Mulighederne er uendelige, så det er bare om at komme i gang med at lave de her overraskende nemme lækkerbiskener.
Antal: Styk
Familien Kjeldgaards falafler
Falafler er et fremragende alternativ til de retter hvor du ellers ville bruge kød. Det kunne f.eks. være i pitabrød, pastasaucer eller på en salat som her.
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Grej
- Kødhakker (Mulighed 1)
- Foodprocessor (Mulighed 2)
Ingredienser
- 400 gram Kikærter Skal være udblødte
- 1 bundt Bredbladet persille
- 2 bundt Persille
- 2 stk. Løg
- 4 fed Hvidløg
- 1 stk. Chili Frisk
- 5 tsk. Koriander Stødt
- 5 tsk. Spidskommen Stødt
- 1 spsk. Salt
- 2 stk. Citroner Saften
- 4 spsk. Rasp
- 3 stk. Æg
- 1 liter Fritureolie Eller rapsolie
Sådan gør du
- Vigtigt! Husk at lægge kikærterne i blød i vand natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, bliver massen meget blød og vil ikke hænge sammen. Brug enten en kødhakker eller en foodprocessor til at blande ingredienserne. 1. Kom alle ingredienserne i kødhakker eller foodprocessor (på nær æg og olie), og kør det til det har samlet sig til en masse. Den behøver ikke og være meget fint, men kikærterne skal helst ikke være hele, da massen så vil falde fra hinanden 2. Smag til med ekstra krydderier eller citronsaft, hvis du synes det mangler lidt 3. Tilføj æggene og vend det sammen med massen 4. Form til kugler på størrelse med golfbolde 5. Put olien i en lille gryde, og varm den op til 170 grader 6. Put nu forsigtigt 4-5 falafler i ad gangen og lad dem være i olien i 3 minutter Nu er de klar til at blive spist i din yndlingsmad ? Opbevar dem på køl eller frys dem ned til senere brug.
Noter
I Maddysten lavede vi over 100 falafler til vores pitabrød og hver og en blev spist. Så vi kan næsten garantere, at hele familien vil synes om denne opskrift
Om forfatteren
Familien Kjeldgaard elsker at lave mad og udforske nye metoder og anderledes ingredienser.
Opskriften er udviklet af Familien Kjeldgaard