fbpx Opskrift med fuldkorn │ Groft foccacia med rødbede og rosmarin

Groft foccacia med rødbede og rosmarin

Groft foccacia med rødbede og rosmarin
Underrubrik
Opskriften lever op til fuldkornslogoet
Sidst ændret:
Torsdag den 24. september, 2020 - 15:07
Beskrivelse

Foccaciabrødet er et saftigt og smagfuldt madbrød, der med italiensk oprindelse og tradition har højnet diverse måltider med en sprød kant af olivenolie og rosmarin. Det karakteristiske madbrød er beslægtet med pizzaen og stammer fra den norditalienske region Ligurien, hvorfra brødet har udviklet sig i mange smagsvarianter, men nogenlunde i samme form.

Ligesom med pizzaen udgør foccaciabrødet en sand legeplads for den kulinariske udforsker og eksperimentator. Brødet kan toppes med forskellige urter, krydderier og oste, ligesom at dejen også kan tilsættes surdej og revne grøntsager.

Foccaciabrødet komplimenterer det meste aftensmad, men kan gennemskåret også sagtens udgøre en over- og underbolle til en frokostsanwich. Den italienske brødkunst kan sågar også spises med nogle skiver ost og på den måde udgøre et mellemmåltid.

I denne version af foccaciabrødet er den fuldkornsholdige dej blandet med revne rødbeder, der giver brødet et farveprægtigt og appetitligt udtryk med grøntsagens kraftigt mørkerøde kød.

Find dine æltefingre og bageplade frem og løft aftenmåltidet med et groft focaccia med rødbede og rosmarin!

Find flere opskrifter med fuldkorn her 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Et stort brød
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Hviletid
1 time, 30 minutter
Tid i alt
2 timer, 15 minutter
Ingredienser
5 dl Vand
50 g Gær
1 tsk Groft salt
150 g Hvedemel
2 spsk Olivenolie
1 tsk Flagesalt
3 Rosmarinkviste (gerne friske)
Vejledning

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og lidt af melet. Rør dejen godt sammen og tilsæt resten af melet. Dejen skal føles tung og lidt klistret. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Ælt rødbederne i dejen og lad dejen efterhæve i ca. en halv time.

Lad en bageplade blive i ovnen og tænd på 230 grader.

Vend dejen forsigtigt over på et stykke bagepapir. Lav små huller i dejen med fingrene og fordel olivenolien, salt og små kviste frisk rosmarin over hele brødet.

Løft forsigtigt bagepapir med dej over på den varme bageplade og bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter

 

Næringsindhold pr. 100 gram

724 kJ / 173 kcal.

Fedt 3 g, heraf 0,3 g mættet fedt

Kulhydrat 28,7 g, heraf 4,6 g kostfibre

Protein 5,3 g

Læs også
Hjemmelavet fuldkornspasta
Opskrift
Gastrofamilien
100% fuldkornsboller
Opskrift
Muusmann Forlag
Havregryn og fuldkornsboller
Opskrift
Annasofiesopskrifter
Grydebrød med fuldkorn
Opskrift
Anne Andersen
Skyr fuldkornsscones
Opskrift
Redaktion
Fuldkornsburgerboller
Opskrift
Thomas
Fuldkornsbrød
Opskrift
Anette
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier