ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gulerødder sous vide

PER ASMUSSEN | 22. januar 2019

Dejlige lækre gulerødder tilberedt sous vide. Vi danskere har en tendens til “bare” koge vores grønt og bruge de fleste kræfter på at tilberede f.eks. vores kød/protein og saucen. Det er synd, da den rigtige tilberedning af din grønsager kan løfte dit måltid op til et meget højere niveau.

Sous vide teknikken er super god til grøntsager, da smagen og vitaminerne ikke koges ud, men forbliver i grøntsagen.


Antal: 2 Portioner

Gulerødder sous vide

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 4 stk. Gulerødder
  • Salt
  • Smør Kan erstattes af olie eller fedt

Sådan gør du

  • Det er super nemt at lave gulerødder ved hjælp af sous vide teknikken. Den eneste ulempe er at det tager lidt over en time at lave dem, men vi lover at det er umagen værd.
    Skræl gulerødderne og skær enderne af. Det er vigtigt at de er ensartet i størrelsen, så jeg skærer dem typisk i mindre stykker og herefter blev de krydret med salt.
    Grøntsager så som gulerødder har godt af at få lidt fedtstof med i posen som smagsgiver. Jeg bruger typisk en god olivenolie, andefedt eller smør.
    Lige til den her opskrift valgte jeg at bruge skaldyrsolie, da det skulle serveres med hjemmelavet pasta og jomfruhummerhaler. Da halerne var pillet blev skallerne flamberet og kogt i smagsneutral olie i 20 minutter. Herefter blev den sigtet og olien der var tilbage har en god smag af skaldyr.
    Det er lidt tricky at vakuumpakke noget med væske i, hvis man ikke har en dyr kammervakuumpakker - det har jeg ikke.
    Men det er bestemt ikke umuligt alligevel.
    Lav en stor vakuumpose og placer gulerødderne i bunden. 
    Kom olien/smør/fedt i og hvis du har god tid, så kan du fryse det ned i 30 minutter, så væsken ikke kommer med ud i vakuumposen.
    Et nemmere alternativ (som jeg plejer at bruge) er at bruge tyngdekræften som hjælper.
    Lad posen hænge udover køkkenbordet når du forsegler, så har væsken sværere ved at komme ud.
    Det hele er dog nemmere hvis man er to personer, så den ene holder posen og den anden forsegler.
    Som du kan se på billeder herunder kom der er en smule væske med op. Så tør posen af og dobbel-forsegl den.
    Tilbered det i dit vandbad ved 85 grader i 1 time og 10 minutter
    Tag dem ud af posen og der er klar til servering.
    Gulerødder sous vide
    Gulerødder sous vide
    Gulerødder sous vide

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.