ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Løgkompot med balsamico

PER ASMUSSEN | 22. september 2020

Bløde og lækre karamelliserede løg er bare et sikkert hit her i Danmark. Om det er på en hakkebøf eller i en sandwich, så løfter det altid retten.

Denne løgkompot tager udgangspunkt i en blanding i mellem en løgmarmelade og de klassiske bløde løg. 

De fungerer super godt som et tilbehør der kan pifte en lidt kedelig hverdagsret op eller i en sandwich.

Løgkompot med balsamico


Antal: 1 glas

Løgkompot med balsamico

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 3 stk. Løg store - brug 4 hvis de er små
  • 3 clove Hvidløg
  • 30 gram Olie neutral
  • 45 gram Æbleeddike
  • 30 gram Balsamico
  • 30 gram Sukker
  • 0.5 tsk. Dijonsennep
  • 20 gram Honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løgene groft og hvidløgene fint.
    Kom olie på en sauterpande og tænd for middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).
    Kom løg og hvidløg på panden og giv dem et par minutter. De skal blive bløde uden at tage farve.
    Kom sukker, eddike og balsamico på og rør godt rundt.
    Skru ned og lad det simre i 15 minutter.
    Krydr med salt og peber og kom sennep og honning i panden. Skru lidt op giv det cirka 5 minutter mere, så lagen har "coated"/klistret sig til løgene.
    Smag til med evt. mere salt og peber og de er klar til servering.
    Opbevar dem i et skoldet patentglas.
    Løgkompot med balsamico

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.