fbpx 🍜Nudelsalat med kongekrabbe🦀 | opskrifter | GastroFun.dk

Nudelsalat med kongekrabbe

Nudelsalat med kongekrabbe
Sidst ændret:
Mandag den 10. august, 2020 - 10:50
Beskrivelse

Kongekrabbe. Når ens fiskemand (der er kok) siger, at det er det fineste kød, man kan få fra havet, og at niveauet er LANGT over en hummer, så spidser én som mig ørerne!

Da han annoncerede, at han havde fået friskfangede krabber, var jeg lynhurtig til at få bestilt et ben til fruen og mig. Jeg fik en grundig vejledning i, hvordan den skulle tilberedes samt vigtigheden i at prøve både en kogt og en smørstegt udgave i en let salat.

Jeg gjorde selvfølgelig, hvad han sagde, og deler et yderst vellykket resultat med jer her.

Nudelsalat med kongekrabbe

 

Hvad er kongekrabbe?

Kongekrabben er en meget eftertragtet og stor krabbe med lange ben og klør. Med udstrakte klør kan den måle hele 2 meter fra klo til klo!

Nogle steder er den temmelig uønsket, fordi den lever af de samme bunddyr som visse fugle, så fuglene og kongekrabberne konkurrerer altså om føden - og det er krabberne, der vinder. Samtidig er kongekrabbe én af de dyreste og fineste krabber, vi har.

Kødet er enormt velsmagende og lidt sødligt, og så er det utroligt nemt at pille ud af benene!

 

Sværhedsgrad
Udbytte
3 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kongekrabbe)
  Kongekrabbe (1 ben)
  Vand
150 g Salt
50 g Sukker
  Smør (til stegningen)
100 g nudler
100 g Spidskål (andre kål kan sagtens bruges)
1⁄2 Citron (øko - både saften og skallen)
75 g Feldsalat
  Krydderurter (2 håndfulde. F.eks. persille, dild, tallerkensmækker & rød skovsyre)
1 dl Saltede mandler (gerne hjemmelavet)
  Syltede rødløg (efter smag - gerne hjemmelavet)
Vejledning

Kongekrabbe

Kogelagen kunne sagtens trække 3-5 ben, men jeg havde kun 1. Alligevel er benene så store at de skulle i en 10 liters gryde, så jeg kunne sagtens have haft flere med i samtidig. Du vil sagtens have kunnet komme frisk dild i lagen også.

Bring lagen i kog.

Min store gryde var ikke stor nok til at hele benet kunne være i gryden, så jeg delte det midt over (se evt. billedet i bunden). 

Selvom krabbens ben er hårde, så er den ret i leddene. Brug f.eks. en brødkniv til at dele den over. Det er lettere end du tror.

Kog den i 8-10 minutter og stop kogningen ved at lægge benene i isvand. Tør dem godt at klip nu skallen af. Det kan godt trevle lidt, så vær forsigtig.

Det største stykke valgte jeg at smørstege helt, så vi fik to forskellige slags konsistenser.

 

Nudler

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken (jeg gav dem 5 minutter). Hæld dem i en sigte og hæld fra. 

Skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer.

 

Salat

Finsnit kålen og kom den i en skål.

Tag din halve citron og pres saften ned i skålen. 

Riv skallen ned i også. Pas på med at du ikke får det hvide med fra skrællen - det er bittert.

Skyl feldsalaten og kom den i skålen.

Skyl krydderurterne og hak dem groft. Kom dem i skålen.

Kom olivenolie i skålen og rør det godt rundt.

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Jeg kan godt lide at gøre mig lidt umage (når ungerne tillader det).

Skær peberfrugterne i mindre stykker også.

Kom nudlerne og det trevlede kogte kongekrabbe i og bland det hele godt sammen.

 

Servering

Anret i 3 dybe tallerkener.

Kom syltede rødløg på toppen.

Hak mandlerne meget groft. De er med til at give retten knas. Drys dem henover og server.

Nudelsalat med kongekrabbe

Nudelsalat med kongekrabbe

Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Friturestegt krabbeklør
Opskrift
Anette
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier