ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pasta pomodoro (pasta med tomatsovs)

PER ASMUSSEN | 30. november 2020
Lækker vegetaropskrift på en pasta med tomatsauce. Retten har masser af dybde og du savner ikke kødet.

Lækker vegetaropskrift på en pasta med tomatsauce. Retten har masser af dybde og du savner ikke kødet.

Det her er ikke en ægte og autentisk udgave. Jeg foretrækker at bruge andre flere slags grøntsager/rodfrugter i min tomatsauce, men det bliver den bestemt ikke dårligere af (synes jeg).

Derudover blender jeg saucen, på den måde kan jeg lettere for ungerne til at spise det hele.

Pasta pomodoro (pasta med tomatsovs)


Antal: 4 personer

Pasta pomodoro (pasta med tomatsovs)

Lækker vegetaropskrift på en pasta med tomatsauce. Retten har masser af dybde og du savner ikke kødet.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Vegetarisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 500 gram Pasta helst fettucine - men spaghetti og linguini kan sagtens bruges
  • Salt

Tomatsauce

  • 400 gram Tomater cirka mængde
  • 2 stk. Bladselleristængler
  • 150 gram Gulerødder cirka mængde
  • 2 stk. Peberfrugt
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 stk. Løg
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 10 stk. Peberkorn
  • 4 spsk. Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 0.5 tsk. Balsamico kan erstattes af andre eddiker
  • Krydderier tørret chili, røget paprika, cayennepeber og løgpulver
  • Ansjosfileter kan udelades og erstattes af mere salt
  • Basilikumblade

Sådan gør du

Sauce

  • Jeg foretrækker at tilberede mine grøntsager i ovnen, men du kan sagtens gøre det på komfuret.
  • Skræl hvidløg, løg, gulerødderne og blegselleri. Skær toppen af dem, peberfrugterne og tomaterne.
  • Skær det hele i store stykker og kom det i et ildfast fad sammen med peberkornene.
  • Kom bare hvidløgene i med skræl på.
  • Kom tomatpure på toppen og stænk olivenolie ud over det hele.
  • Sæt det i ovnen ved 225 grader varmluft.
  • Bag det i cirka 30 minutter og rør gerne i det hver 10. minut.
  • Alle ingredienserne skal blive bløde og det må gerne tage lidt farve.
  • Saucen kan nu moses med en gaffel/grydeske/kartoffelmoser eller blendes. Du kan både bruge en stavblender og en almindelig blender.
  • Kom den i en gryde og tilsæt salt, peber, citronsaft, sukker og balsamicoeddike. Smag til igen. Jeg kan godt lide at give den lidt varme krydderier, som chili, røget paprika, cayennepeber samt løgpulver.
  • Jeg bruger typisk et par hakkede ansjosfileter i min tilsmagning, men de kan sagtens erstattes af mere salt.
  • Ovenstående kan blive til en lækker tomatsuppe, hvis du spæder op med f.eks. grønsagsfond, vand eller passata (hakkede tomater).

Pasta

  • Kog pastaen i rigelig (spilkogende) vand med masser af salt i.
  • Kog den kun halvdelen af den tid der står på pakken.
  • Tag pastaen op af vandet og kom det ned i gryden/sauterpanden med tomatsaucen og kog den færdig her i.
  • Det er vigtigt at der kommer noget af kogevandet med op i, da stivelsen i vandet er med til at jævne saucen. Det kan man få med ved at tage pastaen direkte fra gryden og over i saucen uden at sigte pastaen først.
  • Brug en bred pasta (f.eks. fettucine) til retten, da den har lettere ved at få sauce til at klistre fast frem for en spaghetti. Min kone lavede hjemmelavet pasta til opskriften, så det blev kogt i 2 minutter i vand og 2 minutter i saucen.

Servering

  • Server det hele med basilikumsblade.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.