Saltbagt kålroe (bålmad)

Saltbagt kålroe (bålmad)
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:15
Beskrivelse

Gode smage kombineret: Gedeostcreme med saltbagt kålroe.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn bålmad", skrevet af forfatterne Eva H. & Nicolai Tram.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
1 time
Hviletid
10 minutter
Tid i alt
2 timer, 10 minutter
Ingredienser
  Brøndkarse (2 håndfulde)
  Opskriftsgruppe (Saltdej)
350 g Hvedemel
150 g Salt (fint)
2 1⁄2 dl Vand
  Opskriftsgruppe (Gedeostcreme)
1 fed Hvidløg
1 spsk Olivenolie
1 tsk Flagesalt
1 spsk Citronsaft
30 g Gedeost (fast)
Vejledning

Tænd bålet og lad det brænde til gløder.

Start med at lave saltdejen: Bland hvedemel, salt og vand, og ælt det sammen til en smidig dej.

Tænd bålet, og lad dejen hvile imens.

Når bålet har fået godt fat, pakkes kålroen ind i saltdejen, så den er helt dækket.

Læg kålroen direkte i bålet og lad den brænde heri i 1 time.

Imens laves cremen ved at blande yoghurt med revet hvidløg, olivenolie, salt, citronsaft og gedeost.

Rør det hele sammen, indtil det er homogent og cremet.

Tag kålroen ud af bålet og flæk den.

Tag den ud af saltdejen og anret den på en tallerken med brøndkarse omkring og cremen over.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier