fbpx ✅Søsterkage🍰(Søstekaach)| opskrifter | GastroFun.dk

Søsterkage

Søsterkage
Underrubrik
Søstekaach
Sidst ændret:
Onsdag den 12. august, 2020 - 13:31
Beskrivelse

Opskrift på en dejlig Søsterkage (eller Søstekaach som det hedder på sønderjysk.

Kagen er en del af det klassiske og kendte sønderjysk kaffebord.

Vi har opskriften fra bogen: "Sønderjysk kaffebord - 100 år efter genforeningen", skrevet af Morten Skærved.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 50 minutter
Ingredienser
1⁄2 l Piskefløde
1⁄2 pk Gær (25 gram)
1 Citron (økologisk)
200 g Smør
125 g Sukker
2 tsk Kardemomme
4 Æg
500 g Hvedemel
100 g Rosiner
2 spsk Sukat (finthakket)
1 spsk Smør (til formen)
1 spsk Rasp (til formen)
Vejledning

Varm fløden, til den er lillefingervarm – 35-37 °C, og rør/pisk gæren ud i den.

Riv citronskallen fint – kun det gule – pres derefter citronen og si saften.

Pisk smør, sukker, revet citronskal og kardemomme, til det er hvidt og cremet.

Tilsæt citronsaft og derefter æggene et ad gangen – pisk grundigt mellem hvert æg.

Rør fløden og derefter mel, rosiner og sukat i blandingen.

Dæk dejen til og lad den hæve i ½ time.

Smør en høj, rund kageform på 1½-2 l (en Guglhupf-form) og drys den med rasp.

Rør dejen forsigtigt igennem.

Fordel dejen i den smurte form og glat den på overfladen.

Dæk den med et rent viskestykke og lad den hæve i 20 minutter.

Bag søsterkagen i nederste halvdel af ovnen i ca. 45 minutter ved 200 °C.

Tjek, om den er gennembagt, med en pind – stik pinden ned midt i kagen, træk den ud, og hvis der ikke sidder dej på pinden, er den færdig.

Lad kagen køle af i formen.

Tag evt. smør og æg ud af køleskabet, ½ time før dejen skal røres.

Noter

Fotograf: Peter M. Madsen og Magnus Ragnvid

Læs også
Franske vafler
Opskrift
Muusmann Forlag
Sirupskage
Opskrift
Muusmann Forlag
Julens småkager
Artikel
Redaktion
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier