fbpx ✅Stikkelsbærgrød🥣 | opskrifter | GastroFun.dk

Stikkelsbærgrød

Stikkelsbærgrød
Underrubrik
med fløde eller mælk
Sidst ændret:
Fredag den 14. august, 2020 - 09:44
Beskrivelse

Stikkelsbærgrød med fløde eller mælk.

Vi har opskriften fra bogen: "Klimakløgtigt Kagekalas", hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften:

"Stikkelsbærret er et bær, som er gået lidt i glemmebogen. Men nobody puts baby in a corner. Lad os få stikkelsbærret tilbage! Det kan heldigvis findes på mange pluk-selv-farme. Ud og pluk, og hjem og lav syltetøj eller grød."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
200 g Sukker
1 spsk Maizena
1 dl Vand
Vejledning

1.    Klip blomsterne af stikkelsbærrene. Kom bærrene i en gryde med sukkeret og lad det simre. Det må ikke bulderkoge. Lad det simre i 10-20 minutter, alt afhængigt af hvor modne dine bær er, og hvor blød du kan lide din grød. Jo længere den koger, des mere udkogte vil dine bær være.

2.    Hvis du vil jævne den yderligere, røres maizenaen ud i vandet og tilsættes grøden. Kog den godt op, mens den tykner.

3.    Hæld grøden i en skål og afkøl. Drys et tyndt lag sukker på toppen, så grøden ikke trækker skind.

4.    Server stikkelsbærgrøden afkølet med fløde eller mælk.

Noter

TIP: Pluk mange bær og frys dem, eller lav dem til syltetøj.

Læs også
Syltede stikkelsbær
Opskrift
Christine
Rødgrød med fløde
Opskrift
Anne Mette Autzen
Rødgrød
Opskrift
Muusmann Forlag
Hvad skal man spise i juni?
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier