ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltede jordskokker

PER ASMUSSEN | 10. april 2020

Jordskokker kan bruges på mange forskellige måder. Syltet er de et rigtig lækkert tilbehør, eksempelvis til confit de canard med jordskokker på 3 forskellige måder, heriblandt syltet.

Syltning er også smart, hvis man vurderer, at man får svært ved at bruge alle sine jordskokker, men gerne vil undgå madspild.

Syltede jordskokker

 

Syltede jordskokker opskrift


Antal: 1 glas

Syltede jordskokker

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 300 gram Jordskokker
  • 160 gram Sukker
  • 160 gram Æbleeddike
  • 1 tsk. Salt
  • Frisk timian

Sådan gør du

    1. Skræl først jordskokkerne og skær dem så ud i mindre firkanter (mine blev cirka 2,0 x 1,5 x 1,5 centimeter). Jeg tænker, at du med fordel kan skære dem endnu mindre, eventuelt i tern på én centimeter. Jeg har endnu ikke selv afprøvet det, men jeg tror, det kun gør dem endnu mere delikate.
    2. Kom sukker, æbleeddike, salt og de hele timianstilke i en gryde og bring det i kog.
    3. Tilsæt jordskokkerne, når det koger, og lad dem koge med i 2 minutter.
    4. Hele det hele over i et skoldet patentglas.
    5. Kom straks låget på.
    6. Lad det trække i køleskabet, gerne i et par timer. Herefter er de klar. De er også stadig rigtig lækre dagen derpå!

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.