fbpx ✅Tagliatelle al ragù bolognese🍝 | opskrifter | GastroFun.dk

Tagliatelle al ragù bolognese

Tagliatelle al ragù bolognese
Sidst ændret:
Tirsdag den 23. juni, 2020 - 10:25
Beskrivelse

Så bliver det ikke mere klassisk: Pasta bolognese. Selvom retten er fordansket herhjemme og på nærmest ingen måde minder om den originale mere, så har vi alle et forhold til den.

Her har vi en autentisk udgave af den verdensberømte opskrift, direkte fra Bologna.

Vi har opskriften fra bogen: "Pasta på italiensk", skrevet af Sara Berg og Miriam Preis. De tager os med til de forskellige regioner og deres forskellige pastatyper. Denne opskrift kommer fra Osteria dell'Orsa, en restaurant i Bologna. Her skriver de følgende om opskriften:

"Førhen var den bolognesiske ragù betydeligt federe og tungere, men nu om dage har man moderniseret opskriften. Her har man undladt mælken og øget mængden af tomat. Undgå at koge saucen i en støbejernsgryde uden belægning, da syren udfælder jernet, hvilket givet en træls bismag. Ragùen har godt af at blive lavet en dag i forvejen."

Tagliatelle opskriften kan findes her.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
4 timer, 20 minutter
Tid i alt
4 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Tagliatelle (fra 4 personer - se opskriften herunder)
200 g Parmaskinke (Prosciutto crudo, strimlet)
50 g Bladselleri (i fine tern)
50 g Gulerødder (i fine tern)
50 g Løg (i fine tern)
1⁄2 dl Olie (madolie)
2 1⁄2 dl Rødvin
600 g Passata (purerede tomater/tomatpassata)
8 dl Vand
  Parmesan (til servering)
  Salt
Vejledning

Tagliatelle opskriften kan findes her.

Lav en sofritto ved at stege bladselleri, gulerødder og løg i ½ dl madolie i en gryde i cirka 5 minutter, til grøntsagerne har fået lidt farve uden at brunes.

Tilsæt okse- og svinekød og prosciutto.

Lad det stege, til det er gennemstegt og har sluppet sin væde.

Hæld vinen i, og kog i 5 minutter, til alkoholen er kogt bort.

Bland de purerede tomater i, og hæld 8 dl vand i.

Lad det koge langsomt i 3-4 timer uden låg, spæd til med mere vand om nødvendigt.

Smag til med salt.

 

Inden servering:

Kog den friske tagliatelle cirka 2 minutter, til den er lige knap al dente.

Varm imens ragùen op i en stor stegepande.

Bland pastaen i saucen, og lad det simre kortvarigt.

Kom retten på fire tallerkener, og riv parmesan over ved servering.

Læs også
Tagliatelle
Opskrift
Forlaget Turbine
Ragú alla bolognese
Opskrift
Per Asmussen
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Gnocchi med parmesan
Opskrift
Forlaget Turbine
Gnocchi (grundopskrift)
Opskrift
Forlaget Turbine
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier